Fudbaleri Crvene zvezde danas igraju protiv Kairata (16 časova): Iz Almatija ka Ligi šampiona

G.S.
Fudbaleri Crvene zvezde danas igraju protiv Kairata (16 časova): Iz Almatija ka Ligi šampiona

ALMATI - Fudbaleri Crvene zvezde danas kreću u evropski juriš. Rival na prvoj prepreci je Kairat. Poprište bitke “Ortalik” stadion u Almatiju. Početak boja zakazan je za 16 časova (TV Arena sport).

S obzirom na činjenicu da srpski šampioni kreću iz drugog kola kvalifikacija za elitu, te da se od ove godine igra i Liga konferencija, pobjedom u dvomeču protiv Kazahstanaca već bi osigurali evropsku jesen.

Dakle, učenici Dejana Stankovića u džepu bi imali treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako bi u njoj stali, nadmetali bi se u plej-ofu za Ligu Evrope. A ukoliko i na ovom koraku budu neuspješni, imali bi siguran nastup u novoformiranom, trećem po rangu kontinentalnom nadmetanju.

To bi, naravno, bila samo utješna nagrada za ekipu koja je u prethodnoj kampanji blistala u Ligi Evrope, dočekala proljeće na velikoj sceni i potom nes(p)retno ispala od velikog Milana.

“Crveno-bijeli” ovog puta ne samo da žele da ponove podvig, nego da prvo napadnu Ligu šampiona. A ukoliko društvo najboljih ostane nedostižno, Liga Evrope bi bila baš po mjeri.

Zvezda je sačuvala nosioce igre, dovela “kapitalca” Aleksandra Dragovića, napad osvježila Luisom Dionijem i sa koferima punim optimizma stigla na odredište.

- Zvezda je velika obaveza. Ovde je lepo, ali i teško. Ne bežimo od ciljeva. Bitna je grupna faza u Evropi, kao i prvenstvo i Kup. To su ambicije i stvari koje zaslužuju klub i navijači - istakao je trener Stanković.

Mladi stručnjak je dodao da protivnik ima prednost jer je u stopostotnom takmičarskom ritmu.

- Spremni smo fizički i psihički. Ovo je jedna lepa prilika da se i ove godine upišemo zlatnim slovima u istoriju - dodao je Stanković.

Drugi srpsko-kazahstanski okršaj na programu je 28. jula u Beogradu (20.30 časova).

Osveta se servira hladna

Nema sumnje da će “crveno-bijeli” imati dodatni motiv protiv Kazahstanaca, s obzirom na to da su prije šest sezona šokantno poraženi od Kairata u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope. Tadašnji učenici Miodraga Božovića bili su favoriti, međutim, kod kuće su doživjeli “hladan tuš” izgubivši 0:2, nakon čega su poklekli i u revanšu (1:2). Jedini igrač koji je Zvezdin dres nosio i tada i danas je Aleksandar Katai i s njim kao predvodnikom srpski prvaci će pokušati da se osvete za bolnu eliminaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana