Džudisti "Srpskog sokola" osvojili na Palama 13 medalja - pet zlatnih

Srna
Foto: srna

ZVORNIK - Sportisti Džudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika na 26. Međunarodnom memorijalnom turniru "Rajko Kušić" na Palama osvojili su 13 medalja, od kojih pet zlatnih, rekao je danas direktor ovog kluba Dragan Božović.

On je istakao da su zlatne medalje osvojili Veljko Dragutinović, Emilija Damjanović, Kristijana Luledžija, Marija Luledžija i Katarina Mijatović. "Srebrne medalje osvojili su Danijela Kajtazović, Nikolina Jasikovac, Martina Bašić, Dunja Tomić, Milica Tijanić, Nikola Milošević i Aleksa Damjanović, dok je bronzu osvojio Lazar Đokić", rekao je Božović, koji je i trener u Džudo klubu "Srpski soko".

Božović je rekao Srni da je zadovoljan ovim rezultatom u konkurenciji pionira, s obzirom na to da je na turniru učestvovalo više od 260 takmičara iz 30 klubova Republike Srpske i Federacije BiH. Božović je naveo da su učešće na turniru prijavili Srbija i Crna Gora, ali su otkazali učešće zbog epidemioloških mjera.

Rajko Kušić je bio dvostruki seniorski prvak bivše Jugoslavije u džudou, vicešampion Jugoslavije u juniorskoj konkurenciji, na internacionalnom prvenstvu u Tunisu osvojio srebrnu, a na Kubi bronzanu medalju. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 2. septembra 1994. godine u Rogoušićima kod Pala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana