Bogdanović o NBA, Kokoškovu i OI – “ulazak u salu je kao ulazak u bolnicu”

G.S.
Bogdanović o NBA, Kokoškovu i OI – “ulazak u salu je kao ulazak u bolnicu”

Bogdan Bogdanović je organizovao video-konferenciju sa nekoliko srpskih novinara, a pored priče o Partizanu, govorio je o predstojećem nastavku NBA lige.

“Iskreno, nestrpljiv sam, Biće zanimljivo, spremali smo se koliko smo mogli. Radili smo u teretani, u garaži, šutirali malo kod komšije, posle su nam otvorili i halu za trening. Spremni smo koliko-toliko”, poručio je as Sakramento Kingsa.

“Teško je održavati formu, postoji strah, pre svega od povrede… Na početku mesec dana nisam šutnuo na koš, malo mi je i prijalo, možda sam bio prezasićen košarkom. Imao sam najduži odmor otkako sam počeo da igram košarku. Dosta igrača neće biti u Orlandu, i ljudi koji imaju porodice su u dodatnom strahu. Zato je NBA odabrao da svima omogući šansu da odustanu, neće nikoga terati da idu tamo”.

Najavljene su stroge mjere predostrožnosti na završnom takmičenju u “Dizni centru” u Orlandu.

“Do 22. jula će nam biti karantin po dolasku u Orlando, imaćemo testiranja na svaka dva-tri dana. I ovde u sali, u Sakramentu, stalno se testiramo. Ulazak izgleda kao ulazak u bolnicu, svi nose maske, meri se temperatura. Sve sam radiš na treningu, a jedan trener te nadgleda, i on je sa maskom. Mi nismo imali zaražene i sve je super funkcionisalo. Bilo bi teško da odemo tamo i da se neko zarazi. Mislim da će se igrači paziti, svi su svesni situacije, ali smo bezbedni koliko je moguće. Bilo bi najgore da krene sezona i da se onda zaustavi na pola”.

Glavni cilj je, kaže Bogdanović, plasman u plej-of.

“Stalno se na grupi dopisujemo o šansama da prođemo dalje. Imamo dobre šanse, pre mesec dana je izašao plan nastavka i raspored sezone, dodali su nam Lejkerse i Dalas. Treba očekivati i dosta iznenađenja, kao što ih je bilo svuda u svetu. Možemo da iznenadimo iz senke, dosta nam zavisi od prve tri-četiri utakmice… Nema domaćeg terena i navijača, biće dosta drugačije. U fudbalu je Juventus izgubio Kup Italije, videli ste i šta je bilo u košarci u nemačkom i španskom prvenstvu. Ne zna se u kakvoj su formi igrači, biće teško svima, ali NBA je uradio dobar posao i mi smo motivisani”.

Dotakao se srpski košarkaš i preuzimanje klupe Fenerbahčea od strane selektora Srbije Igora Kokoškova.

“Rekao sam Igoru šta mislim, jednostavno, to je za njega, da bude glavni trener. Drago mi je da su njega pozvali. Željko Obradović je ostavio ogroman trag i ispisao stranice istorije. Mislim da ima taj kvalitet i gladan je uspeha. Vodiće šampionski tim koji može da ulaže novac i napravi ekipu. Teško je posle Željka, ali to svi znaju. Potpisao je na tri godine i to mu daje sigurnost da se oseća komforno”, istakao je Bogdan.

Reprezentaciju Srbije očekuje kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

“Ne znamo kada će da bude turnir, nisam upućen u to kako će biti ako se i NBA sezona pomeri. Šta ako se uđe u plej-of, pa Ol-star igrači treba da igraju za reprezentaciju? Treba i o njima misliti, ima dosta stvari… Zna se moj stav, ako budem slobodan i zdrav, tu sam uvek za Srbiju”, rekao je Bogdan Bogdanović, a prenosi B92

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana