Peruanac gradi repliku Lime od nekoliko miliona Lego kockica

Anadolija
Peruanac gradi repliku Lime od nekoliko miliona Lego kockica

LIMA - Peruanac Aldrin Agilar gradi repliku grada Lime koristeći milione komada Lego kockica

Agilar, čiji je cilj da rekreira sve simbolične građevine, monumentalne strukture i poznata mjesta grada, svojim je projektom privukao pažnju brojnih Lego obožavatelja širom svijeta.

Agilar se također nada da će Lego replike potaknuti druge da istraže svoju kreativnost i izlažu ih na događajima i u muzejima.

"Godine 2007., 2008., dok sam kupovao poklone svojoj djeci, naišao sam na Lego model automobila Ferrari. Kupila mi ga je supruga i tada je počeo moj hobi sakupljanja Lego kockica.

U početku sam počeo sa kolekcionarstvom, ali sam onda shvatio da u drugim dijelovima svijeta postoje ljudi koji ne samo da su sakupljali kockice, već su i pravili svoje dizajne", ispričao je Agilar.

Njegov cilj je rekreirati gradske spomenike, kultne građevine i prepoznatljiva mjesta.

Za ovu konstrukciju koristio sam neke komade koji se obično ne koriste za zidove, već komade koji služe drugoj namjeni. Unutra sam rekreirao šank sa centralnim pultom, vide se čaše za piće, stolice, stolovi, pa čak i kupatilo", pojasnio je Agilar.

Uz veliku posvećenost, već je rekonstruisao neka historijska mjesta u Limi.

Njegov projekat je privukao pažnju Lego entuzijasta širom svijeta.

Agilar se nada da će njegova replika inspirisati druge da istraže svoju kreativnost i da će se moći izlagati na događajima i u muzejima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana