Aleksandar Dulić pobrao simpatije izvođenjem pjesama “Pukni zoro”i “Banjaluka”: Najvažniji je defile emocija VIDEO

Miloš Vasiljević
Aleksandar Dulić pobrao simpatije izvođenjem pjesama “Pukni zoro”i “Banjaluka”: Najvažniji je defile emocija VIDEO

Banjalučanin Aleksandar Dulić prošlogodišnji je finalista Sabora narodne muzike u Srbiji, a u posljednje vrijeme skrenuo je pažnju na sebe izvođenjem pjesme “Pukni zoro” za Dan Republike u Istočnom Sarajevu, ali i pjesmom “Banjaluka” koja je pobrala simpatije publike.

Na prvo mjesto uvijek stavlja porodicu, o čemu svjedoči i naziv njegove prve pjesme “Porodica”. Za “Glas” Dulić naglašava da svaku pjesmu treba doživjeti, a emocija je izražena na njegovim nastupima i dodaje da je to jedan od razloga zašto ga narod voli. Pjesma posvećena najvećem gradu Srpske naišla je na odobravanje publike i već stekla veliku popularnost. Zanimljiv je i način kako je stvorena.

- Pjesma “Banjaluka” nastala je u povratku sa festivala narodne muzike gdje sam učestvovao sa svojom pjesmom “Bogu hvala”. Napisao sam je u povratku iz Beograda do Banjaluke s namjerom da tu pjesmu prijavim ove godine na festival - rekao je Dulić.

Pjesma je postala hit i prije nego što je doživjela premijeru.

 - Demo snimak te pjesme sam napravio i jednom prilikom sa svojim bendom sam nastupao na veselju gdje je bio i predsjednik Srpske Milorad Dodik. Procijenio sam da tu pjesmu tada interpretiram iako nije bila zvanično izašla. Najavio sam da ću je otpjevati i da će to biti premijera, a naišla je na ovacije već nakon prve strofe - dodaje Dulić.

“Banjaluka” je izašla i prije nego što se to nadao i sam izvođač.

- Budući da se pjesma svidjela gospodinu Dodiku, pitao me kada može najbrže da se uradi i da je spreman dati maksimalnu podršku što je i uradio. Aranžman je radio moj prijatelj Bojan Kičić - rekao je Dulić.

Kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Dulić godinama nastupa za Dan Republike. Za njega je to velika čast, jer je Srpska za njega svetinja, a tri puta je pjevao pjesmu “Pukni zoro”.

- To je prije svega jedan odgovoran zadatak, da na najbolji način predstavim kako sebe tako i MUP RS, ali i Republiku  Srpsku, našu državu. To je neprocjenjivo zadovoljstvo i čast, da budem dio takve manifestacije da pjevam pred više hiljada ljudi. Nešto što ću pamtiti cijelog života i prepričavati djeci - rekao je Dulić.

Dulić, otac dvoje djece, rado se vraća i svojoj prvoj pjesmi, ali i značaju porodice kao temelja svakog društva.

-  Pjesma “Porodica” moja je prva autobiografska pjesma koju sam izdao, gdje sam htio da opjevam što mi je nešto najdraže u životu, a već sada ima pola miliona pregleda. Napisao sam je u vremenu pandemije - dodaje Dulić.

Prisjeća se da je sve krenulo 2019. godine kada je za Dan Republike pjevao pjesmu “Pukni zoro”.

 - Mislim da je emocija ključ koji pravi prevagu i čini me zanimljivim široj publici. Publika to jednostavno osjeti, posebno na živim nastupima osjete energiju - rekao je Dulić.

Prošla godina bila je za Banjalučanina najuspješnija. Već sada sprema nešto novo.

 - Trenutno spremam tri pjesme koje će biti izdate u narednih pola godine, a pozvan sam i od strane organizatora na Svetosavski bal 25. januara u Banski dvor, gdje ću nastupiti sa pjesmom “Banjaluka” - rekao je Dulić.

Podjednako su mu drage sve pjesme, s nadom da će i naredne biti dobre kao i dosadašnje. S posebnom emocijom priča i da je učestvovao na najprestižnijem festivalu narodne muzike u regionu gdje je lani u konkurenciji od oko 700 takmičara ušao među 32 najbolje kompozicije. Pjesma “Bogu hvala” životna je priča, a govori o tome kako nismo svjesni  bogatstva i pravih vrijednosti.

Duet sa Halidom

Ponosan je na duet sa Halidom Muslimovićem, a popularni pjevač sada mu je i veliki prijatelj.

 - Taj duet sa Halidom dao mi je puno na popularnosti, kako u zemlji tako i u regionu. Imao sam i tu čast da 27. decembra prošle godine budem njegov gost na koncertu u SD “Borik” - rekao je Dulić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana