Ugledni ljekar: Jedan detalj oko Kejt nema medicinskog smisla

GS
Ugledni ljekar: Jedan detalj oko Kejt nema medicinskog smisla

Princeza od Velsa, Kejt Midlton objavila je nedavno da joj je dijagnostikovan rak u 42. godini i da je podvrgnuta "preventivnoj" hemoterapiji.

U duboko emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru u sredu, Ketrin je otkrila da je vest došla kao 'veliki šok' i da su ona i Vilijam "činili sve što možemo da obradimo i upravljamo ovim privatno zbog naše mlade porodice ".

Dijagnoza je došla nekoliko dana nakon što je viđena kako se smije sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini kuće u Vindzoru.

Potparol Kejt Midlton kazao je da detalji o njenom liječenju neće biti objavljeni, kao niti informacija o kojem se tačno tipu raka radi.

Međutim, ugledni američki ljekar dr Džonaton Rejner, profesor medicine na fakultetu Džordž Vašington, gostujući na "CNN"-u u emisiji Andersona Kopera, kazao je da jedna objavljena stvar "nema medicinskog smisla".

Dr. Reiner smatra da izjava da je rak Kejt Midlton otkriven tek nakon velike operacije abdomena nema smisla s medicinske tačke gledišta.

- Kada se ljudi podvrgnu  operaciji, obično više ne idu na "eksplorativnu operaciju", jer svim operacijama prethode detaljne analize, ali i "CAT" skeneri i magnetna rezonanca. Kako bi hirurški tim imao dobar uvod u problem, to bi potvrdila patologija, rekao je doktor.

- Dakle, uklonjen je komad tkiva koji se šalje direktno u laboratoriji za patologiju, često i tokom same operacije, pa ponekad rezultati, je li nešto rak ili nije, diktiraju dalji tok operacije. Dakle, vrlo je vjerovatno da je hirurški tim znao o čemu se radi i prije operacije, a to je potvrđeno tokom patološkog testiranja za vrijeme operacije - rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana