Kralj Čarls veoma loše

Agencije
Kralj Čarls veoma loše

LONDON - Zdravstveno stanje britanskog kralja Čarlsa Trećeg zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji suveren nastavlja da se bori sa jednom vrstom raka koji mu je otkriven prilikom operacije prostate. Koja je prava dijagnoza nema puno pouzdanih informacija osim da nije u pitanju kancer organa na kojem je rađen zahvat.

- Razgovarajući sa kraljevim prijateljima o njegovom zdravlju najčešći odgovor glasi: "Nije dobro" - saopštio je u petak Tom Sajks iz magazina "Dejli bist".

Naime, bliski prijatelj monarha tvrdio je da je kralj Čarls odlučan da pobijedi kancer, dodajući da su svi optimistični, ali on je stvarno veoma loše.

Novinarka koja se bavi britanskom kraljevskom porodicom Tina Broun, takođe je nagovijestila monarhove zdravstvene probleme, nedavno napisavši da je Čarlsov rak stavio u zastrašujuću poziciju princa Vilijama i Kejt Midlton. Naime, baš kada su se nadali da će moći odgajati svoju djecu van očiju javnosti, zdravstvene komplikacije 75-godišnjeg kralja su im poremetile planove.

Sajks je takođe izvijestio da se planovi za kraljevu sahranu pod kodnim nazivom "Operejšn menaj bridž" trenutno razmatraju.

Dodatno, kruži i poseban dokument koji navodi šta je bilo dobro na sahrani kraljice Elizabete i šta bi moglo da se unaprijedi sljedeći put kada monarh umre, prenosi portal "Pejdž siks".

Svi izvori su naglasili da se planovi kraljeve sahrane konstantno provjeravaju i ažuriraju, a jedan bivši zaposleni u palati priznao je da su Čarlsovi zdravstveni problemi njegovim planovima dali drugačiju perspektivu.

- Sa planova je "skinuta prašina" i aktivno se ažuriraju - rekao je nekadašnji batler kraljevske porodice.

Objasnio je da su brojne oči uprte na spomenute planove za sahranu.

- Šta možemo očekivati s obzirom na to da je kralju dijagnostikovan rak - dodao je dobar poznavalac prilika u kraljevskoj porodici.

S druge strane, kraljevska porodica nije odgovorila na pitanje portala "Pejdž siks" za komentar.

Vilijam nasljednik

Prvi u redu nasljednika kralja Čarlsa Trećeg je njegov stariji sin, princ Vilijam, vojvoda od Kembridža.

Sam Čarls koji je rođen 14. novembra 1948. naslijedio je na tronu svoju majku kraljicu Elizabetu Drugu. On je bio glavni nasljednik još od svoje treće godine života. Najduže je čekao na presto - sedam decenija. Predsjednik je Zadužbine prinčeva te predsjednik ili pokrovitelj više od 400 dobrotvornih organizacija. Kao princ od Velsa prvi je kraljevski nasljednik koji je stekao univerzitetsku diplomu. Sa ledi Dajanom, pokojnom princezom od Velsa, bio je u braku od 1981. do 1996. godine. Dobili su dva sina prinčeve Vilijama i Harija. Kralj Čarls 2005. oženio je Kamilu, vojvotkinju od Kornvela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana