Краљ Чарлс веома лоше

Агенције
Краљ Чарлс веома лоше

ЛОНДОН - Здравствено стање британског краља Чарлса Трећег забринуло је краљевску породицу и њихове симпатизере, а 75-годишњи суверен наставља да се бори са једном врстом рака који му је откривен приликом операције простате. Која је права дијагноза нема пуно поузданих информација осим да није у питању канцер органа на којем је рађен захват.

- Разговарајући са краљевим пријатељима о његовом здрављу најчешћи одговор гласи: "Није добро" - саопштио је у петак Том Сајкс из магазина "Дејли бист".

Наиме, блиски пријатељ монарха тврдио је да је краљ Чарлс одлучан да побиједи канцер, додајући да су сви оптимистични, али он је стварно веома лоше.

Новинарка која се бави британском краљевском породицом Тина Броун, такође је наговијестила монархове здравствене проблеме, недавно написавши да је Чарлсов рак ставио у застрашујућу позицију принца Вилијама и Кејт Мидлтон. Наиме, баш када су се надали да ће моћи одгајати своју дјецу ван очију јавности, здравствене компликације 75-годишњег краља су им пореметиле планове.

Сајкс је такође извијестио да се планови за краљеву сахрану под кодним називом "Оперејшн менај бриџ" тренутно разматрају.

Додатно, кружи и посебан документ који наводи шта је било добро на сахрани краљице Елизабете и шта би могло да се унаприједи сљедећи пут када монарх умре, преноси портал "Пејџ сикс".

Сви извори су нагласили да се планови краљеве сахране константно провјеравају и ажурирају, а један бивши запослени у палати признао је да су Чарлсови здравствени проблеми његовим плановима дали другачију перспективу.

- Са планова је "скинута прашина" и активно се ажурирају - рекао је некадашњи батлер краљевске породице.

Објаснио је да су бројне очи упрте на споменуте планове за сахрану.

- Шта можемо очекивати с обзиром на то да је краљу дијагностикован рак - додао је добар познавалац прилика у краљевској породици.

С друге стране, краљевска породица није одговорила на питање портала "Пејџ сикс" за коментар.

Вилијам насљедник

Први у реду насљедника краља Чарлса Трећег је његов старији син, принц Вилијам, војвода од Кембриџа.

Сам Чарлс који је рођен 14. новембра 1948. наслиједио је на трону своју мајку краљицу Елизабету Другу. Он је био главни насљедник још од своје треће године живота. Најдуже је чекао на престо - седам деценија. Предсједник је Задужбине принчева те предсједник или покровитељ више од 400 добротворних организација. Као принц од Велса први је краљевски насљедник који је стекао универзитетску диплому. Са леди Дајаном, покојном принцезом од Велса, био је у браку од 1981. до 1996. године. Добили су два сина принчеве Вилијама и Харија. Краљ Чарлс 2005. оженио је Камилу, војвоткињу од Корнвела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана