Угледни љекар: Један детаљ око Кејт нема медицинског смисла

ГС
Угледни љекар: Један детаљ око Кејт нема медицинског смисла

Принцеза од Велса, Кејт Мидлтон објавила је недавно да јој је дијагностикован рак у 42. години и да је подвргнута "превентивној" хемотерапији.

У дубоко емотивној видео поруци, снимљеној у Виндзору у среду, Кетрин је открила да је вест дошла као 'велики шок' и да су она и Вилијам "чинили све што можемо да обрадимо и управљамо овим приватно због наше младе породице ".

Дијагноза је дошла неколико дана након што је виђена како се смије са принцом Вилијамом док су напуштали своју омиљену фарму у близини куће у Виндзору.

Потпарол Кејт Мидлтон казао је да детаљи о њеном лијечењу неће бити објављени, као нити информација о којем се тачно типу рака ради.

Међутим, угледни амерички љекар др Џонатон Рејнер, професор медицине на факултету Џорџ Вашингтон, гостујући на "CNN"-у у емисији Андерсона Копера, казао је да једна објављена ствар "нема медицинског смисла".

Др. Реинер сматра да изјава да је рак Кејт Мидлтон откривен тек након велике операције абдомена нема смисла с медицинске тачке гледишта.

- Када се људи подвргну  операцији, обично више не иду на "експлоративну операцију", јер свим операцијама претходе детаљне анализе, али и "CAT" скенери и магнетна резонанца. Како би хируршки тим имао добар увод у проблем, то би потврдила патологија, рекао је доктор.

- Дакле, уклоњен је комад ткива који се шаље директно у лабораторији за патологију, често и током саме операције, па понекад резултати, је ли нешто рак или није, диктирају даљи ток операције. Дакле, врло је вjероватно да је хируршки тим знао о чему се ради и прије операције, а то је потврђено током патолошког тестирања за вријеме операције - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана