Колекција сатова Михаела Шумахера на аукцији

Танјуг
Колекција сатова Михаела Шумахера на аукцији

ЊУЈОРК- Осам луксузних персонализованих сатова легенде Формуле 1 Михаела Шумахера биће понуђени на аукцији, а очекује се да ће бити продати за више од 4,8 милиона долара укупно.

Ријетки сатови биће изложени у Њујорку од 3. до 5. маја, током Велике награде  Мајамија у оквиру шампионата Формуле 1, саопштила је аукцијска кућа „Кристи“.

-Шумахерова породица посједује низ сатова које је годинама сакупљао шампион Формуле 1, а недавно су одлучили да се растану од одређених сатова из колекције, вјерујући да ће колекционари сатова моћи да цијене њихову праву вриједност. Заиста смо изузетно срећни што имамо ове сатове и што смо имали прилику да сарађујемо са породицом - рекао је за CNN представник аукцијске куће „Кристи“ Реми Гујман.

Колекција ће бити дио традиционалне Кристијеве аукције ријетких сатова, која се састоји од старинских и модерних комада сатова високог калибра брендова као што су Audemars Piguet,FP Journe и Ролекс.

На аукцији ће бити понуђен Шумахеров платинасти FP Journe Vagabondage 1, који држи скоро половину процијењене вриједности цијеле колекције, са очекиваном продајном цијеном до 2,2 милиона долара.

Очекује се да ће Шумахеров Ролекс сат Пол Њумен Дејтона од нерђајућег челика достићи цијену до 440.000 долара, а Audemars Piguet Royal Oak до 280.000 долара.

Хронограф Royal Oak од бијелог злата је поручен као персонализовани поклон седмоструком побједнику Свјетског првенства у Ф1 од његовог раног ментора и бившег генералног директора Ферарија Жана Тода, према аукцијској кући.

Представљен је Шумахеру на Божић 2003. године, а 30-минутни регистарски бројчаник окружен је са шест звјездица које симболизују шест побједа, а ту су и прикази Фераријевог познатог амблема коња који скаче и Шумахерове црвене тркачке кациге.

Платинасти сат Vagabondage 1 је такође поклон од Тода за следећи Божић и његов упечатљиви црвени бројчаник садржи симболе који представљају седми шампионат који је Шумахер освојио за Ферари.

Шумахер је задобио повреду мозга након што је тешко повриједио главу током скијања 2013. године.

Од тада се није појављивао у јавности, а његова супруга Корина рекла у Нетфликсовом документарцу из 2021. године да се Шумахер опоравља у свом дому и да јој недостаје. 

-Али не недостаје само мени. Недостаје дјеци, породици, свом оцу.. Ипак, Михаел је овдје. Другачији је, али овјде и то нам даје снагу. Заједно смо, живимо заједно, радимо терапију. Чинимо све да Михаелу буде боље и да му буде удобно. И да једноставно осјети нашу породицу, нашу везу. Шта год било, учинићу све што могу. Сви ми - навела је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана