Суд  у Великој Британији забранио коришћење AI сексуалним преступницима

Танјуг
Суд  у Великој Британији забранио коришћење AI сексуалним преступницима

ЛОНДОН - Сексуалним преступницима осуђеним за израду више од 1.000 недозвољених слика дjеце забрањено је коришћење било каквих “инструмената на бази вјештачке интелигенције (AI)” у наредних пет година.

Овом пресудом, првом те врсте у Великој Британији, оптуженом Ентонију Доверу (48) британски суд је наложио да “не користи, посјећује или приступа” алатима за генерисање вјештачке интелигенције без претходне дозволе полиције како би се спријечило понављање сексуалних прекршаја констатованих у фебруару ове године, преноси лондонски Гардијан.

Њему је забрањено да користи алате као што су програми који текст трансформишу у слику, оних који могу да праве реалистичне слике на основу писане команде и коришћење веб-сајтова који се користе за генерисање експлицитних фотографија.

Њему је изречена казнена мјера, новчана казна од 200 фунти и изричита забрана коришћења софтвера Stavle Diffuzion, који су наводно користили педофили с циљем да креирају хиперреалистичан материјал о сексуалном злостављању дјеце, наводи лондонски дневник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана