Sud  u Velikoj Britaniji zabranio korišćenje AI seksualnim prestupnicima

Tanjug
Sud  u Velikoj Britaniji zabranio korišćenje AI seksualnim prestupnicima

LONDON - Seksualnim prestupnicima osuđenim za izradu više od 1.000 nedozvoljenih slika djece zabranjeno je korišćenje bilo kakvih “instrumenata na bazi vještačke inteligencije (AI)” u narednih pet godina.

Ovom presudom, prvom te vrste u Velikoj Britaniji, optuženom Entoniju Doveru (48) britanski sud je naložio da “ne koristi, posjećuje ili pristupa” alatima za generisanje vještačke inteligencije bez prethodne dozvole policije kako bi se spriječilo ponavljanje seksualnih prekršaja konstatovanih u februaru ove godine, prenosi londonski Gardijan.

Njemu je zabranjeno da koristi alate kao što su programi koji tekst transformišu u sliku, onih koji mogu da prave realistične slike na osnovu pisane komande i korišćenje veb-sajtova koji se koriste za generisanje eksplicitnih fotografija.

Njemu je izrečena kaznena mjera, novčana kazna od 200 funti i izričita zabrana korišćenja softvera Stavle Diffuzion, koji su navodno koristili pedofili s ciljem da kreiraju hiperrealističan materijal o seksualnom zlostavljanju djece, navodi londonski dnevnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana