Погледајте како изгледа путнички авион претворен у луксузну вилу

Г.С.
Foto: ТРВЛ Медиа

На изазовној локацији изнад плаже Нyанг Нyанг на Балију, на висини од 150 метара, стоји необично стамбено здање које је некада било Боинг 737.

Ова грађевина, позната као Приватна авио-вила, трансформисана је из функционалног авиона у простор раскошног луксуза, укључујући и спаваћу собу са ђакузијем уместо пилотске кабине.

Пројекат преуређења авиона у стамбени објект дизајнирао је Геометриум Студио. Авион, који је претходно био у редовној употреби у Индонезији, након повлачења транспортован је на ово тешко доступно место уз помоћ камиона и крана, а затим је темељно реновиран, преноси портал Грађевинарство.

Због локације на врху литице, али и унутрашњих просторних ограничења авиона и непрактичних димензија, преуређење у луксузно домаћинство било је заиста сложено. Као одговор на ове изазове, Геометриум Студио је имплементирао нови систем вентилације и климатизације, док су електрични и водоводни системи пажљиво сакривени у теретном делу.

Посебно дизајнирани намештај прилагођен је закривљеним зидовима, а светле боје и природни материјали попут дрвета и бетона су коришћени за визуелно проширење простора.

Заобљени облици дискретно су интегрисани у унутрашњи декор, одражавајући облик трупа авиона, укључујући детаље у купатилу и осталим мањим унутрашњим елементима. Огледала су постављена тако да визуелно увећају простор, а природно свјетло је појачано кроз додатне прозоре.

 

Прилаз вили могућ је путем или преко оближњег хелиодрома, а приступ унутрашњости омогућују лебдеће степенице које воде до централног дијела са кухињом, дневним боравком и трпезаријом. Овај централни простор се надовезује на крила авиона која садрже терасе с импресивним погледима, при чему једно крило штрчи изнад литице.

Из централног дијела се улази у две спаваће собе, од којих се једна налази у бившој пилотској кабини с ђакузијем и брачним креветом, док се друга спаваћа соба, такође са сопственим купатилом, налази у задњем дијелу авиона.

Сачувана су оригинална врата авиона која омогућавају излаз из спаваћих соба на мале површине са мрежом, идеалне за опуштање и уживање у погледу. Поред авиона налази се базен који се издиже изнад литице, а ту је и простор за ватру.

Ова пројекат је осмишљен 2020. године, а завршен крајем 2023. Приватна авио-вила је доступна за изнајмљивање преко Аирбнб-а, с цијенама које се крећу од 2.000 до преко 5.000 долара за ноћ, у зависности од годишњег доба и дужине боравка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана