Отворен 11. Фестивал чоколаде у Словенији

Танјуг
Отворен 11. Фестивал чоколаде у Словенији

РАДОВЉИЦА- Средњовјековни словеначки град Радовљица на сјеверозападу земље овог викенда је домаћин 11. Фестивала чоколаде, на којем учествује 20 произвођача уз разноврсни пратећи програм.

Највећи фестивал чоколаде у тој земљи покушава сваке године да уведе нешто ново, а овог пута у питању је изложба чоколадних мозаика, преноси СТА.

-Мозаике је израдило 12 локалних умјетника и занатлија и они ће бити уручени као поклон групама људи и установама које не могу да дођу на фестивал - рекла је Каја Бетон, предсједница мјесне туристичке заједнице.

У радовљичком Дворском парку први пут ће наступити познати музички извођачи и акробатска група Дункинг Девилс.

Биће одржане радионице за децу и одрасле, укључујући дизајнирање чоколадног накита, као и осликавање тијела и модна ревија одјеће чоколадним бојама.

Посјетиоци ће моћи да дегустирају побједничке слаткише такмичења за најукусније пралине, које је одржано уочи фестивала, а на којем се нашло 12 радова шест словеначких чоколада.

Прву награду добила је пралина Crunchy  yuzu произвођача Луцифер чоколаде, а другу Poppy&Raspberry коју је направила Рајска птица.

Улаз на фестивал је бесплатан за млађе од 18 година а кошта пет евра за одрасле, док су чоколадни ужици доступни у замјену за купоне за дегустацију по цијени од 4,5 евра за пет купона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана