Otvoren 11. Festival čokolade u Sloveniji

Tanjug
Otvoren 11. Festival čokolade u Sloveniji

RADOVLjICA- Srednjovjekovni slovenački grad Radovljica na sjeverozapadu zemlje ovog vikenda je domaćin 11. Festivala čokolade, na kojem učestvuje 20 proizvođača uz raznovrsni prateći program.

Najveći festival čokolade u toj zemlji pokušava svake godine da uvede nešto novo, a ovog puta u pitanju je izložba čokoladnih mozaika, prenosi STA.

-Mozaike je izradilo 12 lokalnih umjetnika i zanatlija i oni će biti uručeni kao poklon grupama ljudi i ustanovama koje ne mogu da dođu na festival - rekla je Kaja Beton, predsjednica mjesne turističke zajednice.

U radovljičkom Dvorskom parku prvi put će nastupiti poznati muzički izvođači i akrobatska grupa Dunking Devils.

Biće održane radionice za decu i odrasle, uključujući dizajniranje čokoladnog nakita, kao i oslikavanje tijela i modna revija odjeće čokoladnim bojama.

Posjetioci će moći da degustiraju pobjedničke slatkiše takmičenja za najukusnije praline, koje je održano uoči festivala, a na kojem se našlo 12 radova šest slovenačkih čokolada.

Prvu nagradu dobila je pralina Crunchy  yuzu proizvođača Lucifer čokolade, a drugu Poppy&Raspberry koju je napravila Rajska ptica.

Ulaz na festival je besplatan za mlađe od 18 godina a košta pet evra za odrasle, dok su čokoladni užici dostupni u zamjenu za kupone za degustaciju po cijeni od 4,5 evra za pet kupona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana