Kralj Čarls ovo je mrzio kod Dajane ali je danas dopustio Kejt

GS
Kralj Čarls ovo je mrzio kod Dajane ali je danas dopustio Kejt

Iako je britanski monarh u prošlosti bio ljubomoran na svoju bivšu suprugu, pokojnu princezu Dajanu, jer je tokom njihovog braka uradila istu stvar, sada je riješio da podrži svoju snaju.

Još u prvim mjesecima Čarlsove vladavine pojavili su se izvještaji da u palati postoji bojazan da će popularnost princa i princeze od Velsa zasjeniti onu samog kralja i njegove supruge Kamile. Ipak, analitičar koji se godinama bavi izučavanjem britanske kraljevske porodice tvrdi da je kralj Čarls svom sinu i snaju dao blagoslov da to urade, prenosi “Miror”.

Podsjetimo, Čarls je imao drugačiji stav tokom braka sa princezom Dajanom; navodno je bio ekstremno ljubomoran jer je gomila željela da razgovara sa lejdi Di, a ne sa prestolonaslijednikom. Njena ogromna popularnost napravila je veliki pritisak na njihov brak i postala je kamen spoticanja u tom odnosu.

Princeza Dajana je ovakve spekulacije i sama potvrdila 1995. u kontroverznom intervjuu za emisiju “Panorama”. “Pritisak na nas oboje kao par u medijima je bio nevjerovatan i veliki broj ljudi nas je pogrešno shvatio. Išli bismo po Australiji, na primjer, i sve što ste mogli da čujete bilo je: ‘Oh, ona je na drugoj strani’. Sada, ako ste muškarac poput mog muža, ponosan čovjek, smeta vam to ako to slušate svaki dan tokom četiri nedjelje. I osjećate se loše zbog toga, umjesto da budete srećni i dijelite taj osećaj sreće”, ispričala je tom prilikom.

Ona je dodala da je to izazvalo “mnogo ljubomore”. “Zbog toga je došlo do mnogo komplikovanih situacija”, prokomentarisala je.

Džonson ističe da je Kejt Midlton ta koja je sada u potpunosti zasjenila i Čarlsa i kraljicu Kamilu. Ipak, postoji bitna razlika u odnosu na Dajanu; Kejt ima blagoslov svog svekra da ukrade pažnju javnosti

– Dok Čarls jeste taj na čijoj je glavi kruna, Vilijam, Ketrin i njihova djeca su ti koji će ukrasti šou. Oni su u obavezi da to urade. I to je ispravno. Ovog puta, to će biti uz Čarlsov blagoslov, jer on zna da bi monarhija opstala mora da bude relevantna za mlađu generaciju – napisao je Džonson za “Dejli mejl”, prenosi Žena Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana