Краљ Чарлс ово је мрзио код Дајане али је данас допустио Кејт

ГС
Краљ Чарлс ово је мрзио код Дајане али је данас допустио Кејт

Иако је британски монарх у прошлости био љубоморан на своју бившу супругу, покојну принцезу Дајану, јер је током њиховог брака урадила исту ствар, сада је ријешио да подржи своју снају.

Још у првим мјесецима Чарлсове владавине појавили су се извјештаји да у палати постоји бојазан да ће популарност принца и принцезе од Велса засјенити ону самог краља и његове супруге Камиле. Ипак, аналитичар који се годинама бави изучавањем британске краљевске породице тврди да је краљ Чарлс свом сину и снају дао благослов да то ураде, преноси “Мирор”.

Подсјетимо, Чарлс је имао другачији став током брака са принцезом Дајаном; наводно је био екстремно љубоморан јер је гомила жељела да разговара са лејди Ди, а не са престолонаслиједником. Њена огромна популарност направила је велики притисак на њихов брак и постала је камен спотицања у том односу.

Принцеза Дајана је овакве спекулације и сама потврдила 1995. у контроверзном интервјуу за емисију “Панорама”. “Притисак на нас обоје као пар у медијима је био невјероватан и велики број људи нас је погрешно схватио. Ишли бисмо по Аустралији, на примјер, и све што сте могли да чујете било је: ‘Ох, она је на другој страни’. Сада, ако сте мушкарац попут мог мужа, поносан човјек, смета вам то ако то слушате сваки дан током четири недјеље. И осјећате се лоше због тога, умјесто да будете срећни и дијелите тај осећај среће”, испричала је том приликом.

Она је додала да је то изазвало “много љубоморе”. “Због тога је дошло до много компликованих ситуација”, прокоментарисала је.

Џонсон истиче да је Кејт Мидлтон та која је сада у потпуности засјенила и Чарлса и краљицу Камилу. Ипак, постоји битна разлика у односу на Дајану; Кејт има благослов свог свекра да украде пажњу јавности

– Док Чарлс јесте тај на чијој је глави круна, Вилијам, Кетрин и њихова дјеца су ти који ће украсти шоу. Они су у обавези да то ураде. И то је исправно. Овог пута, то ће бити уз Чарлсов благослов, јер он зна да би монархија опстала мора да буде релевантна за млађу генерацију – написао је Џонсон за “Дејли мејл”, преноси Жена Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана