Italijani smislili kako da izigraju zakone

G.S.
Italijani smislili kako da izigraju zakone

Domišljati vlasnici kafića u Italiji se sjetili kako izigrati vladine propise Italijani su domišljati kada je riječ o izvrdavanju zakonskih ograničenja a posljednji primjeri stigli su kada su donesene restrikcije usljed širenja broja zaraženih koronavirusom.

 Aldo Manoieri, vlasnik kafića Bar Plaza Cafe  u Katanzari Lidi, uredno je, već prve noći, zatvorio kafić točno u ponoć. Svi su gosti izišli, vrata su zaključana, svjetla su pogašena, prenosi Jutarnji list.

Samo petnaest minuta kasnije svjetla su upaljena, vrata su otvorena, gosti su se vratili, a stigli su i novi.

Njegov kafić inače radi danonoćno i po toj osnovi plaća i porez, pa ne mora zalijepiti obavijest o radnom vremenu (budući da je permanentno).

Karlota i Bepe Fačini, vlasnici kafića Mavit Bar, smješten odmah nasuprot Željezničke stanice u Bolonji, sada zatvaraju u ponoć, po uredbi, a otvaraju u jedan sat poslije ponoći.

U vladinoj uredbi, na osnovu dekreta o vanrednom stanju usljed zdravstvenih prilika, lijepo i jasno piše da svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni najkasnije u ponoć.

Međutim, nije propisano od kojeg sata objekti smiju ponovo biti otvoreni za goste.

Širom Italije se lokali zatvoreni u ponoć otvaraju ponovo, ako ne petnaest minuta iza ponoći, a ono u jedan, “držeći se zakona kao pijan plota”, piše Jutarnji list.

Najdomišljatiji su u Napulju i okolici. Đuzepe De Luka, guverner Kampanije, donio je zbog toga oblasnu uredbu da svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni od 23.00 do 5.00 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana