Италијани смислили како да изиграју законе

Г.С.
Италијани смислили како да изиграју законе

Домишљати власници кафића у Италији се сјетили како изиграти владине прописе Италијани су домишљати када је ријеч о изврдавању законских ограничења а посљедњи примјери стигли су када су донесене рестрикције усљед ширења броја заражених коронавирусом.

 Алдо Маноиери, власник кафића Bar Plaza Cafe  у Kатанзари Лиди, уредно је, већ прве ноћи, затворио кафић точно у поноћ. Сви су гости изишли, врата су закључана, свјетла су погашена, преноси Јутарњи лист.

Само петнаест минута касније свјетла су упаљена, врата су отворена, гости су се вратили, а стигли су и нови.

Његов кафић иначе ради даноноћно и по тој основи плаћа и порез, па не мора залијепити обавијест о радном времену (будући да је перманентно).

Kарлота и Бепе Фачини, власници кафића Мавит Бар, смјештен одмах насупрот Жељезничке станице у Болоњи, сада затварају у поноћ, по уредби, а отварају у један сат послије поноћи.

У владиној уредби, на основу декрета о ванредном стању усљед здравствених прилика, лијепо и јасно пише да сви угоститељски објекти морају бити затворени најкасније у поноћ.

Међутим, није прописано од којег сата објекти смију поново бити отворени за госте.

Широм Италије се локали затворени у поноћ отварају поново, ако не петнаест минута иза поноћи, а оно у један, “држећи се закона као пијан плота”, пише Јутарњи лист.

Најдомишљатији су у Напуљу и околици. Ђузепе Де Лука, гувернер Кампаније, донио је због тога обласну уредбу да сви угоститељски објекти морају бити затворени од 23.00 до 5.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана