Zvaničnici RS uputili saučešće nakon pucnjave u Kazanju: Osuda gnusnog i kukavičkog čina

Srna
Zvaničnici RS uputili saučešće nakon pucnjave u Kazanju: Osuda gnusnog i kukavičkog čina

BANjALUKA- - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu povodom napada u gradu Kazanju, osuđujući taj gnusan i kukavički akt.

- Sa dubokom žalošću i nevjericom primila sam vijest o napadu u kojem su nedužni učenici i učitelji tragično izgubili živote. Ne postoji opravdanje za nasilje, zato najoštrije osuđujemo ovaj gnusan i kukavički akt, bez obzira na motive napadača - navela je Cvijanovićeva.

Predsjedik Srpske je u svoje i u ime građana Republike Srpske, Putinu i Kalabuhovu, porodicama nastradalih i narodu Ruske Federacije uputila izraze dubokog saosjećanja zbog bola koji ih je zadesio, a povrijeđenima želje za brz oporavak.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ističući da je sa neizmjernom tugom i iskrenim žaljenjem primio vijest o tragičnom događaju koji je zadesio ruski grad Kazanj i njegove stanovnike.

"Stradanje mladih ljudi je nenadoknadiv gubitak koji me duboko potresao. Uz iskreno saosjećanje i solidarnost, izražavamo najdublje saučešće Vama, ožalošćenom prijateljskom ruskom narodu, kao i porodicama tragično stradalih. U ovom teškom trenutku naše misli su sa njima", naveo je Dodik.

On je izrazio nadu da će se povrijeđeni u ovom tragičnom događaji uspješno i brzo oporaviti, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"U vremenu kada se borimo za svaki ljudski život, ova tragedija još jednom nas je podsjetila na vrijednosti života i solidarnosti koje sada više nego ikada treba da njegujemo", istakao je Dodik u telegramu saučešća upućenom Putinu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća predsjedniku Vlade Ruske Federacije Mihailu Mišustinu i građanima Rusije povodom napada u školi u Kazanju i poručio da svi u Republici Srpskoj u ovim teškim trenucima istinski saosjećaju u bolu sa porodicama stradalih.

- Duboko sam potresen viješću o krvavom oružanom napadu u školi u Kazanju, u kojem su tragično stradali nedužni učenici i nastavnici. Ova tragedija duboko je potresla sve nas u Republici Srpskoj i, u ovim teškim trenucima, istinski saosjećamo u bolu sa porodicama stradalih - navodi se u telegramu.

Najoštrije osuđujući ovaj gnusni čin, Višković je zamolio ruskog premijera da porodicama stradalih prenese izraze saučešća, a povrijeđenima želje za što brži oporavak, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća predsjednici Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentini Matvijenko zbog oružanog napada na školu u Kazanju, u kojem je život izgubilo više učenika i nastavnika.

Čubrilović je zamolio Matvijenkovu da izraze saučešća prenese porodicama žrtava, kao i želju za brzim oporavkom povrijeđenih učenika.

-Najoštrije osuđujemo ubilački napad u kojem su stradala nevina djeca i molimo Vas da izraze našeg žaljenja prenesete bratskom narodu Ruske Federacije, sa kojim iskreno saosjećamo - naveo je Čubrilović u telegramu.

U ruskom gradu Kazanju danas je u pucnjavi u školi ubijeno sedmoro djece i učitelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana