Званичници РС упутили саучешће након пуцњаве у Казању: Осуда гнусног и кукавичког чина

Срна
Званичници РС упутили саучешће након пуцњаве у Казању: Осуда гнусног и кукавичког чина

БАЊАЛУКА- - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину и амбасадору Руске Федерације у БиХ Игору Калабухову поводом напада у граду Казању, осуђујући тај гнусан и кукавички акт.

- Са дубоком жалошћу и невјерицом примила сам вијест о нападу у којем су недужни ученици и учитељи трагично изгубили животе. Не постоји оправдање за насиље, зато најоштрије осуђујемо овај гнусан и кукавички акт, без обзира на мотиве нападача - навела је Цвијановићева.

Предсједик Српске је у своје и у име грађана Републике Српске, Путину и Калабухову, породицама настрадалих и народу Руске Федерације упутила изразе дубоког саосјећања због бола који их је задесио, а повријеђенима жеље за брз опоравак.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину, истичући да је са неизмјерном тугом и искреним жаљењем примио вијест о трагичном догађају који је задесио руски град Казањ и његове становнике.

"Страдање младих људи је ненадокнадив губитак који ме дубоко потресао. Уз искрено саосјећање и солидарност, изражавамо најдубље саучешће Вама, ожалошћеном пријатељском руском народу, као и породицама трагично страдалих. У овом тешком тренутку наше мисли су са њима", навео је Додик.

Он је изразио наду да ће се повријеђени у овом трагичном догађаји успјешно и брзо опоравити, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

"У времену када се боримо за сваки људски живот, ова трагедија још једном нас је подсјетила на вриједности живота и солидарности које сада више него икада треба да његујемо", истакао је Додик у телеграму саучешћа упућеном Путину.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Владе Руске Федерације Михаилу Мишустину и грађанима Русије поводом напада у школи у Казању и поручио да сви у Републици Српској у овим тешким тренуцима истински саосјећају у болу са породицама страдалих.

- Дубоко сам потресен вијешћу о крвавом оружаном нападу у школи у Казању, у којем су трагично страдали недужни ученици и наставници. Ова трагедија дубоко је потресла све нас у Републици Српској и, у овим тешким тренуцима, истински саосјећамо у болу са породицама страдалих - наводи се у телеграму.

Најоштрије осуђујући овај гнусни чин, Вишковић је замолио руског премијера да породицама страдалих пренесе изразе саучешћа, а повријеђенима жеље за што бржи опоравак, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа предсједници Савјета Федерације Федералне скупштине Русије Валентини Матвијенко због оружаног напада на школу у Казању, у којем је живот изгубило више ученика и наставника.

Чубриловић је замолио Матвијенкову да изразе саучешћа пренесе породицама жртава, као и жељу за брзим опоравком повријеђених ученика.

-Најоштрије осуђујемо убилачки напад у којем су страдала невина дјеца и молимо Вас да изразе нашег жаљења пренесете братском народу Руске Федерације, са којим искрено саосјећамо - навео је Чубриловић у телеграму.

У руском граду Казању данас је у пуцњави у школи убијено седморо дјеце и учитељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана