Vučić: Ako se ukaže prilika, razgovaraću sa Đukanovićem o zakonu

RTS
Vučić: Ako se ukaže prilika, razgovaraću sa Đukanovićem o zakonu

DAVOS – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema zakazan bilateralni sastanak sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Izraelu, gdje će prisustvovati obilježavanju 75. godišnjice oslobađanja Aušvica, ali da će, ako se ukaže prilika, sa njim razgovarati o crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

- Uvek je bolje razgovarati, ali su pozicije dve zemlje dijametralno suprotne i ne znam kakav se rezultat može očekivati po tom pitanju - rekao je Vučić.

Vučić danas putuje u Izrael, gdje će biti obilježen Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic.
Vučić je najavio je da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsjednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da je SAD spremna da čuje zahtjeve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.
Vučić je juče u Davosu na marginama Svjetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savjetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O''Brajanom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana