Вучић: Ако се укаже прилика, разговараћу са Ђукановићем о закону

РТС
Вучић: Ако се укаже прилика, разговараћу са Ђукановићем о закону

ДАВОС – Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема заказан билатерални састанак са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем у Израелу, гдје ће присуствовати обиљежавању 75. годишњице ослобађања Аушвица, али да ће, ако се укаже прилика, са њим разговарати о црногорском Закону о слободи вјероисповијести.

- Увек је боље разговарати, али су позиције две земље дијаметрално супротне и не знам какав се резултат може очекивати по том питању - рекао је Вучић.

Вучић данас путује у Израел, гдје ће бити обиљежен Међународни дан сјећања на Холокауст и 75 година од како је Црвена армија ослободила Аушвиц.
Вучић је најавио је да ће се у петак ујутру у Београду састати са специјалним изаслаником предсједника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом и навео да је САД спремна да чује захтјеве и проблеме Београда по питању Косова и Метохије.
Вучић је јуче у Давосу на маргинама Свјетског економског самита разговарао и са савјетником за националну безбедност Доналда Трампа Робертом О''Брајаном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана