Višković i Hurtić: Što prije rasvijetliti napad u Višegradu

Srna
Višković i Hurtić: Što prije rasvijetliti napad u Višegradu

BANjALUKA- Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić pozvali su danas nadležne organe i institucije da što prije i potpuno rasvijetle nedavni slučaj u kome je napadnuta povratnička porodica na području Višegrada.

Višković i Hurtić su na današnjem sastanku u Banjaluci ocijenili da je riječ o napadu iz koristoljublja.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da je na sastanku razgovarano i o aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u vezi sa realizacijom infrastrukturnih projekata za rješavanje pitanja povratnika i raseljenih lica, kao i o drugim aktuelnim pitanjima.

Hurtić je informisao Viškovića i sa aktivnostima Ministarstva koje se odnose na podršku Romima u Srpskoj i BiH kada je riječ o obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i izgradnji stambenih objekata.

Policija iz Višegrada uhapsila je 24. marta uveče muškarca iz ovog mjesta čiji su inicijali B.P. osumnjičenog za razbojništvo nad Fadilom i Ajšom Memišević iz sela Omeragići koje je izvršeno istog dana.

Osumnjičeni je pušten nakon isteka 24 časa od lišenja slobode, s obzirom na to da nadležno Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nije predložilo mjeru pritvora jer, kako su ocijenili “nisu ispunjeni zakonski razlozi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana