Вишковић и Хуртић: Што прије расвијетлити напад у Вишеграду

Срна
Вишковић и Хуртић: Што прије расвијетлити напад у Вишеграду

БАЊАЛУКА- Премијер Републике Српске Радован Вишковић и министар за људска права и избјеглице БиХ Севлид Хуртић позвали су данас надлежне органе и институције да што прије и потпуно расвијетле недавни случај у коме је нападнута повратничка породица на подручју Вишеграда.

Вишковић и Хуртић су на данашњем састанку у Бањалуци оцијенили да је ријеч о нападу из користољубља.

Из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу саопштено је да је на састанку разговарано и о активностима Министарства за људска права и избјеглице у вези са реализацијом инфраструктурних пројеката за рјешавање питања повратника и расељених лица, као и о другим актуелним питањима.

Хуртић је информисао Вишковића и са активностима Министарства које се односе на подршку Ромима у Српској и БиХ када је ријеч о образовању, здравственој заштити и изградњи стамбених објеката.

Полиција из Вишеграда ухапсила је 24. марта увече мушкарца из овог мјеста чији су иницијали Б.П. осумњиченог за разбојништво над Фадилом и Ајшом Мемишевић из села Омерагићи које је извршено истог дана.

Осумњичени је пуштен након истека 24 часа од лишења слободе, с обзиром на то да надлежно Тужилаштво у Источном Сарајеву није предложило мјеру притвора јер, како су оцијенили “нису испуњени законски разлози”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана