Tematska sjednica Vlade Srpske o kiseoniku

GS
Tematska sjednica Vlade Srpske o kiseoniku

BANjALUKA - U Banjaluci se danas održava tematska sjednica Vlade Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Nakon sjednice, biće izdato saopštenje za javnost.

Premijer Srpske Radovan Višković istakao je juče da će na sjednici biti riječi o kiseoniku koji se koristi u bolnicima Srpske.

Kaže da će, kada se dokaže da se u bolnicama koristi medicinski kiseonik, uslijediti krivične prijave zbog širenja panike među pacijentima i građanima.

Rekao je da će angažovati nezavisnu revizorsku kuću koja će biti van prostora BiH i po hitnom postupku tražiti da se urade analize kiseonika koji se koristi u Republici Srpskoj.

Višković je naveo da je priča o kiseoniku prešla u politiku i da se u ovom slučaju može govoriti i o lobiranju pojedinaca, navodeći da jedna firma u cijeloj BiH ima dokumentaciju o kojoj se sada govori, a riječ je o firmi s prostora FBiH.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije tri dana je novinarima pred zgradom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva rekao da je podnio krivične prijave zbog, kako je rekao, isporučivanja Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske kiseonika „koji nije prošao kontrole i isporučuje ga firma koja ima dozvolu za uvoz samo tehničkog, a ne i medicinskog kiseonika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana