Тематска сједница Владе Српске о кисеонику

ГС
Тематска сједница Владе Српске о кисеонику

БАЊАЛУКА - У Бањалуци се данас одржава тематска сједница Владе Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Након сједнице, биће издато саопштење за јавност.

Премијер Српске Радован Вишковић истакао је јуче да ће на сједници бити ријечи о кисеонику који се користи у болницима Српске.

Каже да ће, када се докаже да се у болницама користи медицински кисеоник, услиједити кривичне пријаве због ширења панике међу пацијентима и грађанима.

Рекао је да ће ангажовати независну ревизорску кућу која ће бити ван простора БиХ и по хитном поступку тражити да се ураде анализе кисеоника који се користи у Републици Српској.

Вишковић је навео да је прича о кисеонику прешла у политику и да се у овом случају може говорити и о лобирању појединаца, наводећи да једна фирма у цијелој БиХ има документацију о којој се сада говори, а ријеч је о фирми с простора ФБиХ.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прије три дана је новинарима пред зградом бањалучког Окружног јавног тужилаштва рекао да је поднио кривичне пријаве због, како је рекао, испоручивања Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске кисеоника „који није прошао контроле и испоручује га фирма која има дозволу за увоз само техничког, а не и медицинског кисеоника“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана