Tegeltija i Vitorini o unapređenju saradnje IOM-a i institucija BiH

Srna
Foto: Srna

NjUJORK- Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i generalni direktor Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ Antonio Vitorini danas su u Njujorku razmijenili mišljenja o mogućnostima unapređenja saradnje ove međunarodne organizacije sa institucijama u BiH.

Ovom prilikom Tegeltija je upoznao je direktora IOM-a Vitorinija sa trenutnom situacijom u BiH po pitanju migrantske krize.

Tegeltija je posebno ukazao na bezbjednosne izazove sa kojima se susreću građani BiH kada su u pitanju ilegalni migranti, istakavši potrebu veće i koordinisane saradnje bezbjednosnih agencija i relevantnih institucija u regionu i šire.

Tokom sastanka, Tegeltija je istakao opredijeljenost institucija u BiH da, u skladu sa svojim nadležnostima, nastave da pružaju humanitarnu podršku svim migrantima kojima je ta pomoć neophodna, istakavši da migranti BiH koriste kao tranzitno područje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama vezanim za pitanje migracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana