Šulić: Za delegate SNSD-a glasale partije sa sjedištem u Srpskoj

Srna
Šulić: Za delegate SNSD-a glasale partije sa sjedištem u Srpskoj

BANjALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić rekao je da su za četiri delegata ove stranke iz reda Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali njihovi koalicioni partneri i partije sa sjedištem u Srpskoj, a ne "Pokret za državu".

Šulić je na posebnoj sjednici Narodne skupštine rekao da su partije sa sjedištem u Srpskoj time podržale politiku SNSD-a i Milorada Dodika da Dom naroda parlamenta BiH bude jedno od mjesta zaštite interesa Srpske.

"Mi i naši koalicioni partneri nismo kao opozicija išli u Sarajevo da pregovaramo sa partijama sa sjedištem u Federaciji BiH kako da se u glasa u Narodnoj skupštini. Naša četiri delegata nije pogurao žPokret za državuž, naši glasovi su od partija sa sjedištem u Srpskoj i to jasno govore rezultati glasanja", rekao je Šulić tokom skupštinske rasprave o izboru delegata iz reda Srba u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanik SDS-a Ognjen Bodiroga apelovao je da budući srpski predstavnici u Domu naroda pokrenu inicijative da se uspostavi ustavna ravnopravnost srpskog naroda i ćirilice i u kantonima u Federaciji BiH.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD-ovi Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS-ov Želimir Nešković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana