Шулић: За делегате СНСД-а гласале партије са сједиштем у Српској

Срна
Шулић: За делегате СНСД-а гласале партије са сједиштем у Српској

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Денис Шулић рекао је да су за четири делегата ове странке из реда Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ гласали њихови коалициони партнери и партије са сједиштем у Српској, а не "Покрет за државу".

Шулић је на посебној сједници Народне скупштине рекао да су партије са сједиштем у Српској тиме подржале политику СНСД-а и Милорада Додика да Дом народа парламента БиХ буде једно од мјеста заштите интереса Српске.

"Ми и наши коалициони партнери нисмо као опозиција ишли у Сарајево да преговарамо са партијама са сједиштем у Федерацији БиХ како да се у гласа у Народној скупштини. Наша четири делегата није погурао жПокрет за државуж, наши гласови су од партија са сједиштем у Српској и то јасно говоре резултати гласања", рекао је Шулић током скупштинске расправе о избору делегата из реда Срба у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Посланик СДС-а Огњен Бодирога апеловао је да будући српски представници у Дому народа покрену иницијативе да се успостави уставна равноправност српског народа и ћирилице и у кантонима у Федерацији БиХ.

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници одлучили да ће делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити СНСД-ови Средоје Новић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Радован Ковачевић и Никола Шпирић, те СДС-ов Желимир Нешковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана