Šulić: Predstojeća sjednica skupštine da bude efikasna

Srna
Šulić: Predstojeća sjednica skupštine da bude efikasna

BANjALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić očekuje da će predstojeća sjednica biti efikasna i argumentovana i da u poslaničkim raspravama neće biti poltikantstva jer je na predloženom dnevnom redu 40 akata.

"Obiman je dnevni red i zato očekujem da budemo efikasni. Nažalost, u ovom skupštinskom sazivu bilo je mnogo odstupanja od dnevnog reda, politikantstva i pokušaja prikupljanja jeftinih političkih poena, a pogotovo u ovoj godini koja je izborna", rekao je Šulić Srni povodom sjednice Skupštine zakazane za 31. maj kada bi, po hitnom postupku, trebalo da bude razmatran i Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma.

On je naveo da je neopphodno poštovati Poslovni o radu Narodne skupštine, čime bi rasprava bila kvalitenija i efikasnija.

Komentarišući posljednje odluke Ustavnog suda BiH, Šulić je ponovio da je ovaj sud još jednom pokazao da je politička, a ne pravosudna institucija.

"Činjenica jeste da je Ustavni sud BiH jedini sud evropske zemlje u kojem sjede strane sudije, što govori da je BiH protektorat, da nije suverena država, a što odgovara najviše političkom Sarajevu koje na taj način pokušava da svoje neostvarene ciljeve iz devedesetih godina prošlog vijeka pokuša na ovaj način ostvariti", rekao je Šulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana