Шулић: Предстојећа сједница скупштине да буде ефикасна

Срна
Шулић: Предстојећа сједница скупштине да буде ефикасна

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић очекује да ће предстојећа сједница бити ефикасна и аргументована и да у посланичким расправама неће бити полтикантства јер је на предложеном дневном реду 40 аката.

"Обиман је дневни ред и зато очекујем да будемо ефикасни. Нажалост, у овом скупштинском сазиву било је много одступања од дневног реда, политикантства и покушаја прикупљања јефтиних политичких поена, а поготово у овој години која је изборна", рекао је Шулић Срни поводом сједнице Скупштине заказане за 31. мај када би, по хитном поступку, требало да буде разматран и Приједлог закона о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличког писма.

Он је навео да је неоппходно поштовати Пословни о раду Народне скупштине, чиме би расправа била квалитенија и ефикаснија.

Коментаришући посљедње одлуке Уставног суда БиХ, Шулић је поновио да је овај суд још једном показао да је политичка, а не правосудна институција.

"Чињеница јесте да је Уставни суд БиХ једини суд европске земље у којем сједе стране судије, што говори да је БиХ протекторат, да није суверена држава, а што одговара највише политичком Сарајеву које на тај начин покушава да своје неостварене циљеве из деведесетих година прошлог вијека покуша на овај начин остварити", рекао је Шулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана