Stevandić: Jedino ispravno rješenje vještačenje kiseonika

GS
Stevandić: Jedino ispravno rješenje vještačenje kiseonika

BANjALUKA – Lider Ujedinjene Srpske i zamjenik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da zdravlje ne smije biti poligon političkih sukoba.

Prema njegovim riječima, jedino ispravno je da se vještači kiseonik koji dobijaju pacijenti i riješe sve nedoumice i sumnje.

– I prije i u toku pandemije nije bilo nijedne primjedbe na njegov kvalitet. Ljudi su izliječeni i liječe se. Da ga isključimo? Ko to predlaže? – napisao je Stevandić na „Tviteru“.

U Banjaluci se danas održava tematska sjednica Vlade Srpske, čija je tema, kako je jule najavio premijer Radovan Višković kiseonik koji se koristi u bolnicima Srpske.

Kaže da će, kada se dokaže da se u bolnicama koristi medicinski kiseonik, uslijediti krivične prijave zbog širenja panike među pacijentima i građanima.

Rekao je da će angažovati nezavisnu revizorsku kuću koja će biti van prostora BiH i po hitnom postupku tražiti da se urade analize kiseonika koji se koristi u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije tri dana je novinarima pred zgradom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva rekao da je podnio krivične prijave zbog, kako je rekao, isporučivanja Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske kiseonika „koji nije prošao kontrole i isporučuje ga firma koja ima dozvolu za uvoz samo tehničkog, a ne i medicinskog kiseonika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana