Стевандић: Једино исправно рјешење вјештачење кисеоника

ГС
Стевандић: Једино исправно рјешење вјештачење кисеоника

БАЊАЛУКА – Лидер Уједињене Српске и замјеник генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Ненад Стевандић поручио је да здравље не смије бити полигон политичких сукоба.

Према његовим ријечима, једино исправно је да се вјештачи кисеоник који добијају пацијенти и ријеше све недоумице и сумње.

– И прије и у току пандемије није било ниједне примједбе на његов квалитет. Људи су излијечени и лијече се. Да га искључимо? Ко то предлаже? – написао је Стевандић на „Твитеру“.

У Бањалуци се данас одржава тематска сједница Владе Српске, чија је тема, како је јуле најавио премијер Радован Вишковић кисеоник који се користи у болницима Српске.

Каже да ће, када се докаже да се у болницама користи медицински кисеоник, услиједити кривичне пријаве због ширења панике међу пацијентима и грађанима.

Рекао је да ће ангажовати независну ревизорску кућу која ће бити ван простора БиХ и по хитном поступку тражити да се ураде анализе кисеоника који се користи у Републици Српској.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прије три дана је новинарима пред зградом бањалучког Окружног јавног тужилаштва рекао да је поднио кривичне пријаве због, како је рекао, испоручивања Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске кисеоника „који није прошао контроле и испоручује га фирма која има дозволу за увоз само техничког, а не и медицинског кисеоника“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана