Srpska usporila tok epidemije i smanjila udar na zdravstvene ustanove

GS
Srpska usporila tok epidemije i smanjila udar na zdravstvene ustanove

BANjALUKA - Republika Srpska uspjela je da donesenim mjerama u borbi protiv širenja virusa uspori tok epidemije i smanji udar na zdravstvene ustanove.

Istaknuto je to na sastanku Glavnog koordinacionog tima, koji čine predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić koji je održan u Palati Republike i na kojem je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Članovi Glavnog koordinacionog tima razgovarali su i o ekonomskim mjerama koje nadležne institucije Republike Srpske donose u cilju ublažavanja posljedica uticaja virusa korona na privredu Republike Srpske.

Razgovarano je i o narednim koracima i uredbama sa zakonskom snagom kojima će se regulisati određena pitanja u cilju prevazilaženja  problema u privredi, a koje će biti donesene u narednom periodu.

Glavni koordinacioni tim još jednom je poručio građanima da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, te apelovao na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana