Prijem povodom Dana branitelja otadžbine: Rusija je partner, a ne prijetnja

Ž. D.
Prijem povodom Dana branitelja otadžbine: Rusija je partner, a ne prijetnja

SARAJEVO – Rusija nikome ne prijeti niti nameće svoju volju, nego djeluje kao ravnopravni i pošteni partner, istakao je ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

On je na prijemu koji je zajedno sa vojnim atašeim Iljom Skrebnevim upriličio u hotelu „Evropa“ u Sarajevu povodom Dana branitelja otadžbine, državnog praznika Ruske Federacije, naglasio da je ova godina od posebnog značaja.

- Ove godine slavimo 75. godišnjicu velike pobjede u Velikom otadžbinskom ratu, kao i okončanje Drugog svjetskog rata u Evropi i Aziji. To su sveti datumi za sve građane moje zemlje. Ovi praznici ujedinjuju nas sa narodima u BiH – istakao je Ivancov.

Dodao je da mu je drago što sjećanje na te daleke događaje u BiH ne blijedi i što se poštuju tradicije antifašizma. Naglasio je da je, nažalost, u svijetu i dalje prisutna konfrontacija.

- Još smo svjedoci pokušaja korišćenja metoda vojnog i ekonomskog pritiska – naglasio je Ivancov.

Prijemu je prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, ministri u Vladi Srpske i Savjetu ministara, poslanici i delegati u Parlamentu BiH i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana