Пријем поводом Дана бранитеља отаџбине: Русија је партнер, а не пријетња

Ж. Д.
Пријем поводом Дана бранитеља отаџбине: Русија је партнер, а не пријетња

САРАЈЕВО – Русија никоме не пријети нити намеће своју вољу, него дјелује као равноправни и поштени партнер, истакао је амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Он је на пријему који је заједно са војним аташеим Иљом Скребневим уприличио у хотелу „Европа“ у Сарајеву поводом Дана бранитеља отаџбине, државног празника Руске Федерације, нагласио да је ова година од посебног значаја.

- Ове године славимо 75. годишњицу велике побједе у Великом отаџбинском рату, као и окончање Другог свјетског рата у Европи и Азији. То су свети датуми за све грађане моје земље. Ови празници уједињују нас са народима у БиХ – истакао је Иванцов.

Додао је да му је драго што сјећање на те далеке догађаје у БиХ не блиједи и што се поштују традиције антифашизма. Нагласио је да је, нажалост, у свијету и даље присутна конфронтација.

- Још смо свједоци покушаја коришћења метода војног и економског притиска – нагласио је Иванцов.

Пријему је присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, министри у Влади Српске и Савјету министара, посланици и делегати у Парламенту БиХ и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана