Napadač na obezbjeđenje Ambasade Srbije smješten na Psihijatriju

Ž.D.
Napadač na obezbjeđenje Ambasade Srbije smješten na Psihijatriju

SARAJEVO - Muškarac D.L. (52) koji je sinoć ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu napao službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji radi na obezbjeđenju Ambasade, prevezen je nakon hapšenja u Kliniku za psihijatriju "Jagomir", gdje je zadržan na daljem liječenju, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova  kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je rekao da u incidentu niko nije povrijeđen.

- U 16.20 lasova obaviještena je Druga Policijska uprava da je u ulici Obala Maka Dizdara, opština Centar Sarajevo, NN lice napalo policijske službenike Direkcije. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli lice koje je nožem pokušalo napasti policajce – istakao je Hadžiabdić.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o D.L. iz Sarajeva.

- Pošto se radi o nasilnom licu, on je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezen na Kliniku za psihijatriju "Jagomir", gdje je zadržano na daljem liječenju – naglasio je Hadžiabdić i dodao da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je naložio da policijski službenici Direkcije budu saslušani u svojstvu svjedoka u vezi sa krivičnim djelom napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti.

- Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela- rekao je Hadžiabdić.

"Glasu Srpske" su u Direkciji rekli da je u četvrtak u popodnevnim časovima obaviješten dežurni u ovoj instituciji da je muškarac sa nožem u ruci pokušao da napadne na radnom mjestu policajca Direkcije koji je obezbjeđivao Ambasadu Srbije u Sarajevu.

- Direkcija obezbjeđuje ambasadu 24 časa svakodnevno. Odmah je ovo lice savladano i privedeno. Pored njega je bio nož koji je većih dimenzija. Kako je Direkcija obaviještena, riječ je o licu koje ima psihičkih problema,  a koje stanuje u blizini Ambasade. Na sreću, niko nije povrijeđen- rekli su u Direkciji.

Ranije je potvrđeno da napad nema veze s Ambasadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana