Нападач на обезбјеђење Амбасаде Србије смјештен на Психијатрију

Ж.Д.
Нападач на обезбјеђење Амбасаде Србије смјештен на Психијатрију

САРАЈЕВО - Мушкарац Д.Л. (52) који је синоћ испред зграде Амбасаде Србије у Сарајеву напао службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, који ради на обезбјеђењу Амбасаде, превезен је након хапшења у Клинику за психијатрију "Јагомир", гдје је задржан на даљем лијечењу, саопштило је Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Портпарол Министарства унутрашњих послова  кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић је рекао да у инциденту нико није повријеђен.

- У 16.20 ласова обавијештена је Друга Полицијска управа да је у улици Обала Мака Диздара, општина Центар Сарајево, НН лице напало полицијске службенике Дирекције. Изласком на лице мјеста, полицијски службеници су затекли лице које је ножем покушало напасти полицајце – истакао је Хаџиабдић.

Обављеним провјерама утврђено је да се ради о Д.Л. из Сарајева.

- Пошто се ради о насилном лицу, он је возилом Завода за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево, превезен на Клинику за психијатрију "Јагомир", гдје је задржано на даљем лијечењу – нагласио је Хаџиабдић и додао да је о свему обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево, који је наложио да полицијски службеници Дирекције буду саслушани у својству свједока у вези са кривичним дјелом напад на службену особу у вршењу послова безбједности.

- Полицијски службеници настављају рад на документовању овог кривичног дјела- рекао је Хаџиабдић.

"Гласу Српске" су у Дирекцији рекли да је у четвртак у поподневним часовима обавијештен дежурни у овој институцији да је мушкарац са ножем у руци покушао да нападне на радном мјесту полицајца Дирекције који је обезбјеђивао Амбасаду Србије у Сарајеву.

- Дирекција обезбјеђује амбасаду 24 часа свакодневно. Одмах је ово лице савладано и приведено. Поред њега је био нож који је већих димензија. Како је Дирекција обавијештена, ријеч је о лицу које има психичких проблема,  а које станује у близини Амбасаде. На срећу, нико није повријеђен- рекли су у Дирекцији.

Раније је потврђено да напад нема везе с Амбасадом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана