Mehadžić: Svi nezadovoljni, rješenja nema

Srna
Mehadžić: Svi nezadovoljni, rješenja nema

Bihać - U Bihaću je i dalje ista situacija i policija sve migrante koje zatekne u gradu sprovodi u centar “Vučjak”, rekao je danas Srni portparol Gradske uprave Elmedin Mehadžić.

“Niti su ti ljudi zadovoljni uslovima smještaja, niti smo mi kao građani Bihaća zadovoljni njihovim prisustvom, tako da smo svi nezadovoljni, a rješenja nema”, istakao je Mehadžić.

On je naglasio da se nakon sastanka Operativnog štaba prije dva dana nije promijenilo ništa.

“Osim najava gradonačelnika da će najkasnije do polovine novembra tražiti od Gradskog vijeća da se iz žBirež isele postojeći migranti, niko drugi nije reagovao”, rekao je Mehadžić.

On je naveo da je kantonalna Civilna zaštita juče preuzela plaćanje vode i čišćenje smeća u centru “Vučijak” za narednih mjesec dana.

Mehadžić je rekao da gradonačelnik i Gradska uprava Bihaća ne mogu odlučivati o mjestima za smještaj migranata u drugim lokalnim zajednicama, dodajući da je to u nadležnosti Kantona.

On je podsjetio da je Grad ranije prema međunarodnoj zajednici, EU i IOM-u nudio lokaciju “Lipa” za smještaj izbjeglica na teritoriji grada, koju oni nisu prihvatili.

“Ta lokacija je odbijena zbog činjenice da tu, kako oni kažu, nema pratećih servisa, prodavnica, škola, policijskih punktova. To su bili raznorazni izgovori”, ocijenio je Mehadžić.

U Gradskoj upravi Bihaća ističu da su im preostala dva načina da riješe migrantsku krizu u ovom gradu, a to je da to učine u saradnji sa svim nadležnim organima ili da preduzmu radikalnije korake kao što je onaj sa neplaćanjem vode i odvozom smeća, te zahtjevom za iseljenje migranata iz “Bire”.
/kraj/veb

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana