Мехаџић: Сви незадовољни, рјешења нема

Срна
Мехаџић: Сви незадовољни, рјешења нема

Бихаћ - У Бихаћу је и даље иста ситуација и полиција све мигранте које затекне у граду спроводи у центар “Вучјак”, рекао је данас Срни портпарол Градске управе Елмедин Мехаџић.

“Нити су ти људи задовољни условима смјештаја, нити смо ми као грађани Бихаћа задовољни њиховим присуством, тако да смо сви незадовољни, а рјешења нема”, истакао је Мехаџић.

Он је нагласио да се након састанка Оперативног штаба прије два дана није промијенило ништа.

“Осим најава градоначелника да ће најкасније до половине новембра тражити од Градског вијећа да се из жБиреж иселе постојећи мигранти, нико други није реаговао”, рекао је Мехаџић.

Он је навео да је кантонална Цивилна заштита јуче преузела плаћање воде и чишћење смећа у центру “Вучијак” за наредних мјесец дана.

Мехаџић је рекао да градоначелник и Градска управа Бихаћа не могу одлучивати о мјестима за смјештај миграната у другим локалним заједницама, додајући да је то у надлежности Кантона.

Он је подсјетио да је Град раније према међународној заједници, ЕУ и ИОМ-у нудио локацију “Липа” за смјештај избјеглица на територији града, коју они нису прихватили.

“Та локација је одбијена због чињенице да ту, како они кажу, нема пратећих сервиса, продавница, школа, полицијских пунктова. То су били разноразни изговори”, оцијенио је Мехаџић.

У Градској управи Бихаћа истичу да су им преостала два начина да ријеше мигрантску кризу у овом граду, а то је да то учине у сарадњи са свим надлежним органима или да предузму радикалније кораке као што је онај са неплаћањем воде и одвозом смећа, те захтјевом за исељење миграната из “Бире”.
/крај/веб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана