Ijačić: Vodimo se devetom Božijom zapoviješću i nećemo se bojati kazni

GS
Ijačić: Vodimo se devetom Božijom zapoviješću i nećemo se bojati kazni

BANjALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Milica Ijačić kazala je danas tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, da treba živjeti u skladu sa devetom božijom zapoviješću i da onda ne bi bio potreban sporni zakon.

-Podsjetiću sve na devetu Božiju zapovijest koja kaže – „ne reci lažno svjedočenje na bližnjega svoga”. Ako ne iznosimo laži nećemo se ni bojati kazni koje su u ovom zakonu. Ako bismo se vodili devetom Božjom zapovješću, onda nam ne bi ni trebao zakon i ne bismo morali uređivati sistem - rekla je Ijačić.

Dodala je da društvo treba pokazati da li je zrelo i da li je za istinu ili za klevetu, prenosi Mondo.

-Da li želimo da nam laž bude svakidašnja pojava ili da govorimo onako kako jeste? Došli smo u situaciju da tonemo u blato, da slušamo neistine i to mora da se mijenja. Moramo da govorimo više istine i da nam u fokusu bude deveta božija zapovijest - kazala je Ijačić.

Rasprava o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS počela je juče u Narodnoj skupštini i pored brojnih kritika i negativnih reakcija. U SNSD su najavili da će Nacrt zakona, kojim su predviđene visoke kazne za klevetu. biti usvojen, a nakon toga će uslijediti javna rasprava u trajanju od 60 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana