Ијачић: Водимо се деветом Божијом заповијешћу и нећемо се бојати казни

ГС
Ијачић: Водимо се деветом Божијом заповијешћу и нећемо се бојати казни

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске Милица Ијачић казала је данас током посланичке расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, да треба живјети у складу са деветом божијом заповијешћу и да онда не би био потребан спорни закон.

-Подсјетићу све на девету Божију заповијест која каже – „не реци лажно свједочење на ближњега свога”. Ако не износимо лажи нећемо се ни бојати казни које су у овом закону. Ако бисмо се водили деветом Божјом заповјешћу, онда нам не би ни требао закон и не бисмо морали уређивати систем - рекла је Ијачић.

Додала је да друштво треба показати да ли је зрело и да ли је за истину или за клевету, преноси Мондо.

-Да ли желимо да нам лаж буде свакидашња појава или да говоримо онако како јесте? Дошли смо у ситуацију да тонемо у блато, да слушамо неистине и то мора да се мијења. Морамо да говоримо више истине и да нам у фокусу буде девета божија заповијест - казала је Ијачић.

Расправа о измјенама и допунама Кривичног законика РС почела је јуче у Народној скупштини и поред бројних критика и негативних реакција. У СНСД су најавили да ће Нацрт закона, којим су предвиђене високе казне за клевету. бити усвојен, а након тога ће услиједити јавна расправа у трајању од 60 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана