Erdogan: Rješenje krize u BiH moguće kroz veći dijalog, BiH jedna od tema sastanka sa Vučićem

Anadolija
Erdogan: Rješenje krize u BiH moguće kroz veći dijalog, BiH jedna od tema sastanka sa Vučićem

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će njegova zemlja „nastaviti čuvati svoju respektabilnu poziciju u prevladavanju krize u BiH, jer strane u BiH traže doprinos Turske“.

Erdogan je nakon posjete Albaniji odgovarao na pitanja novinara, a jedno od njih bilo je i u kontekstu aktuelne političke krize u BiH.

Podsjetio je da danas u Ankaru stiže srpski predsjednik Aleksandar Vučić, te kako će upravo jedna od tema razgovora biti i BiH.

-Sa Vučićem ćemo razgovarati o koracima koji se mogu preduzeti na Balkanu, razgovaraćemo i o BiH. I njemu ću naglasiti važnost mira i stabilnosti u BiH za cijelu regiju. Vjerujemo da je rješenje problema moguće kroz veći dijalog između strana. U narednom periodu ćemo intenzivirati diplomatske aktivnosti - rekao je Erdogan.

Dodao je će Turska objektivnim i sveobuhvatnim stavom koji je pokazivala i do sada, kao zemlja čiji doprinos u kontekstu aktuelnog problema traže strane u BiH i akteri u regionu, nastaviti čuvati svoju respektabilnu poziciju u prevladavanju krize.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana