Ердоган: Рјешење кризе у БиХ могуће кроз већи дијалог, БиХ једна од тема састанка са Вучићем

Анадолија
Ердоган: Рјешење кризе у БиХ могуће кроз већи дијалог, БиХ једна од тема састанка са Вучићем

АНКАРА - Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће његова земља „наставити чувати своју респектабилну позицију у превладавању кризе у БиХ, јер стране у БиХ траже допринос Турске“.

Ердоган је након посјете Албанији одговарао на питања новинара, а једно од њих било је и у контексту актуелне политичке кризе у БиХ.

Подсјетио је да данас у Анкару стиже српски предсједник Александар Вучић, те како ће управо једна од тема разговора бити и БиХ.

-Са Вучићем ћемо разговарати о корацима који се могу предузети на Балкану, разговараћемо и о БиХ. И њему ћу нагласити важност мира и стабилности у БиХ за цијелу регију. Вјерујемо да је рјешење проблема могуће кроз већи дијалог између страна. У наредном периоду ћемо интензивирати дипломатске активности - рекао је Ердоган.

Додао је ће Турска објективним и свеобухватним ставом који је показивала и до сада, као земља чији допринос у контексту актуелног проблема траже стране у БиХ и актери у региону, наставити чувати своју респектабилну позицију у превладавању кризе.“

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана