Dodik u pismu Trampu: Premještanje ambasade u Jerusalim zavisi od Komšića i Džaferovića

GS
Dodik u pismu Trampu: Premještanje ambasade u Jerusalim zavisi od Komšića i Džaferovića

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo američkom predsjedniku Donaldu Trampu u vezi sa premještanjem Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim, prenosi RTRS.

Dodik je u pismu, koje je poslato 9. septembra, obavijestio Trampa da je inicirao premještanje ambasade BiH u Jerusalim i upoznao ga da će donošenje te odluke zavisiti od druga dva člana Predsjedništva BiH, odnosno Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Dodik je dodao i da ta odluka pokazuje da će BiH pratiti primjer SAD-a koje su već premjestile svoju ambasadu.

Dodik je juče izjavio da je američkog predsjednika Donalda Trampa informisao u pismu o aktuelnoj situaciji u BiH, jer smatra značajnim da on i njegovi saradnici budu obaviješteni o tome na koji način se u BiH odvija situacija.

Dodik je rekao da je veoma važno razumjeti da u Americi postoji politika predsjednika, koju je podržavao od početka, a to je politika nemiješanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Dodik je napomenuo da tamo postoji ono što ni sam Tramp nije uspio da pobijedi, a to je duboka država u Americi, koja je ostatak prethodnih vlasti.

- U tom pogledu želimo da izbjegnemo da budemo kolateralna šteta neistina ili domunđavanja tih raznih ostataka takozvane "duboke države" i mislimo da je veoma važno da Tramp i njegovi najbliži ljudi budu obaviješteni o tome na koji način se ovdje odvija situacija - rekao je Dodik juče u Banjaluci.

On je napomenuo da je više puta pisao Trampu i da će nastaviti da mu piše, a odgovor na ta pisma su ponašanje, stavovi, te sve manje miješanje stranaca u BiH.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana