Додик у писму Трампу: Премјештање амбасаде у Јерусалим зависи од Комшића и Џаферовића

ГС
Додик у писму Трампу: Премјештање амбасаде у Јерусалим зависи од Комшића и Џаферовића

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо америчком предсједнику Доналду Трампу у вези са премјештањем Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим, преноси РТРС.

Додик је у писму, које је послато 9. септембра, обавијестио Трампа да је иницирао премјештање амбасаде БиХ у Јерусалим и упознао га да ће доношење те одлуке зависити од друга два члана Предсједништва БиХ, односно Жељка Комшића и Шефика Џаферовића.

Додик је додао и да та одлука показује да ће БиХ пратити примјер САД-а које су већ премјестиле своју амбасаду.

Додик је јуче изјавио да је америчког предсједника Доналда Трампа информисао у писму о актуелној ситуацији у БиХ, јер сматра значајним да он и његови сарадници буду обавијештени о томе на који начин се у БиХ одвија ситуација.

Додик је рекао да је веома важно разумјети да у Америци постоји политика предсједника, коју је подржавао од почетка, а то је политика немијешања у унутрашње ствари других земаља.

Додик је напоменуо да тамо постоји оно што ни сам Трамп није успио да побиједи, а то је дубока држава у Америци, која је остатак претходних власти.

- У том погледу желимо да избјегнемо да будемо колатерална штета неистина или домунђавања тих разних остатака такозване "дубоке државе" и мислимо да је веома важно да Трамп и његови најближи људи буду обавијештени о томе на који начин се овдје одвија ситуација - рекао је Додик јуче у Бањалуци.

Он је напоменуо да је више пута писао Трампу и да ће наставити да му пише, а одговор на та писма су понашање, ставови, те све мање мијешање странаца у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана