Dodik čestitao Đi Pingu jubilej

Srna
Dodik čestitao Đi Pingu jubilej

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas kineskom predsjedniku Si Đipingu 71 godinu od osnivanja Narodne Republike Kine i istakao da je pandemija izazvana virusom korona pokazala svu ranjivost civilizacije, ali i potrebu za jačanje solidarnosti i međusobne povezanosti.

"Pravovremenim mjerama, koje su Vaše vlasti na svim nivoima preduzele, ali i visokim stepenom saradnje sa drugim zemljama i međunarodnim organizacijama dali ste značajan doprinos u sprečavanju širenju pandemije u svijetu", naveo je Dodik u čestiki kineskom predsjedniku.

Dodik je zahvalio za pomoć, koju je Kina pružila BiH u iskustvima i znanju, koje su kineski stručnjaci podijelili sa BiH i ostatkom svijeta u zajedničkoj borbi protiv širenja virusa, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Pred nama su brojni izazovi, koje možemo prevaziđi jedino ako smo ujedinjeni. Pandemija je, nažalost, odnijela brojne ljudske žrtve i ostavila ogromne posljedice na zdravlje ljudi, te u velikoj mjeri zaustavila naš ekonomski razvoj i negativno uticala na privredu. Samo zajedničkim naporima možemo pronaći mehanizme kako da prevaziđemo ovu krizu", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH poručio je da inicijativa "Pojas i put" pruža institucionalni okvir za jačanje bilateralne saradnje na svim poljima.

"Uz najbolje želje za Vaše dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mir i blagostanje bratskog kineskog naroda, molim Vas, poštovani predsjedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja", naveo je Dodik u čestitki Đi Pingu.

Na današnji dan prije 71 godinu na trgu Tjenanmen u Pekingu proslavljeno je osnivanje Nove Kine, na čijem čelu je bio prvi čovjek Komunističke partije Kine Mao Cetung. Od tada do danas, Kina je prevalila dug put od gladne zemlje do jedne od najvećih svjetskih ekonomija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana