Dodik: Auto-put Banjaluka-Doboja jedna od velikih radnih pobjeda Srpske

Srna
 Dodik: Auto-put Banjaluka-Doboja jedna od velikih radnih pobjeda Srpske
Dodik: Auto-put Banjaluka-Doboja jedna od velikih radnih pobjeda Srpske

Prnjavor - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će puštanjem u saobraćaj dionice auto-puta od Hrvaćana do Prnjavora krajem septembra ili u prvim danima oktobra biti ostvarena jedna od velikih radnih pobjeda Srpske, jer će time biti završena izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj.

“Republika Srpska će s ovim auto-putem imati 120 kilometara auto-puta. Svi težimo ka boljem i uspješnijem, a Prnjavor će izgradnjom auto-puta dobiti i jednu od najfrekventnijih i najrazvijenijih industrijskih zona”, rekao je Dodik novinarima na Vučijaku kod Prnjavora.


Prema njegovim riječima, završetak izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj biće jedna od velikih infrastrukturnih pobjeda Srpske.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Prnjavor jedna od važnih, razvijenih i veoma dinamičnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je vidljivo da se svaki dan nešto novo radi.

Dodik je podsjetio da je u ovoj lokalnoj zajednici prije četiri-pet godina potpuno bio zaustavljen razvoj, te da nije bilo vidljivog napretka, jer nije postojala saradnja sa republičkim institucijama.

“Prnjavor je reagovao, /Darko/ Tomaš je izabran za načelnika i zato što je sada dobra saradnja između lokalnih organa vlasti i Republike dolaze ovakve investicije. Želim da čestitam načeniku Tomašu, njegovom timu, svim rukovodiocima i narodu na vidljivom razvoju”, rekao je predsjednik Republike Srpske.  

Dodik: Srpska uvažava i vrednuje žrtve proteklog rata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas na Vučijaku kod Prnjavora da Srpska uvažava i vrednuje žrtvu koju je 626 stanovnika ove opštine podnijelo za stvaranje Republike Srpske.
Dodik je danas prisustvovao parastosu i polaganju vijenaca za poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom kod Spomen hrama na Vučijaku povodom Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave opštine Prnjavor.

On je istakao da i narod ove opštine poštuje žrtvu svojih sugrađana što je pokazao izgradnjom veličanstvenog Spomen hrama na Vučijaku.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da se nikada ne smije zaboraviti da je 626 boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine dalo život na braniku otadžbine.

“Ako taj broj poginulih boraca uporedimo sa ukupnim brojem stanovnika opštine dolazimo do podatka da je na hiljadu stanovnika 18 sugrađana našu slobodu platilo životima. U odnosu na sve opštine u Republici Srpskoj Prnjavor je druga opština po broju stradalih”, istakao je Tomaš.

On je naglasio da taj podatak dodatno dolazi do izražaja ako se zna da na području ove opštine nije bilo direktnih ratnih dejstava.

Tomaš je dodao da opština nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne porodicama poginulih boraca i njihov život učini podnošljivijim, te je najavio da će u narednih mjesec dana porodicama poginulih biće podijeljeni ključevi stanova u još jednoj stambenoj zgradi.

“Na taj način završićemo problem stambenog zbrinjavanja ove kategorije stanovništva u opštini Prnjavor”, najavio je Tomaš.

Tomaš je sugrađanima čestitao opštinsku krsnu slavu, te izrazio uvjerenje da je ova lokalna zajednica od prošlog Preobraženja do danas mnogo napredovala, prvenstveno u smislu rješavanja infrastrukturnih problema, te je dodao da će tako biti nastavljeno.

Povodom Preobraženja, krsne slave opštine Prnjavor, jutros je služena Sveta liturgija i u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana