Додик: Ауто-пут Бањалука-Добоја једна од великих радних побједа Српске

Срна
Додик: Ауто-пут Бањалука-Добоја једна од великих радних побједа Српске

Прњавор - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће пуштањем у саобраћај дионице ауто-пута од Хрваћана до Прњавора крајем септембра или у првим данима октобра бити остварена једна од великих радних побједа Српске, јер ће тиме бити завршена изградња ауто-пута Бањалука-Добој.

“Република Српска ће с овим ауто-путем имати 120 километара ауто-пута. Сви тежимо ка бољем и успјешнијем, а Прњавор ће изградњом ауто-пута добити и једну од најфреквентнијих и најразвијенијих индустријских зона”, рекао је Додик новинарима на Вучијаку код Прњавора.


Према његовим ријечима, завршетак изградње ауто-пута Бањалука-Добој биће једна од великих инфраструктурних побједа Српске.

Предсједник Српске је нагласио да је Прњавор једна од важних, развијених и веома динамичних локалних заједница у Републици Српској у којој је видљиво да се сваки дан нешто ново ради.

Додик је подсјетио да је у овој локалној заједници прије четири-пет година потпуно био заустављен развој, те да није било видљивог напретка, јер није постојала сарадња са републичким институцијама.

“Прњавор је реаговао, /Дарко/ Томаш је изабран за начелника и зато што је сада добра сарадња између локалних органа власти и Републике долазе овакве инвестиције. Желим да честитам наченику Томашу, његовом тиму, свим руководиоцима и народу на видљивом развоју”, рекао је предсједник Републике Српске.  

Додик: Српска уважава и вреднује жртве протеклог рата

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас на Вучијаку код Прњавора да Српска уважава и вреднује жртву коју је 626 становника ове општине поднијело за стварање Републике Српске.
Додик је данас присуствовао парастосу и полагању вијенаца за погинуле борце у протеклом одбрамбено-отаџбинском код Спомен храма на Вучијаку поводом Преображења Господњег, крсне славе општине Прњавор.

Он је истакао да и народ ове општине поштује жртву својих суграђана што је показао изградњом величанственог Спомен храма на Вучијаку.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да се никада не смије заборавити да је 626 бораца Војске Републике Српске са подручја ове општине дало живот на бранику отаџбине.

“Ако тај број погинулих бораца упоредимо са укупним бројем становника општине долазимо до податка да је на хиљаду становника 18 суграђана нашу слободу платило животима. У односу на све општине у Републици Српској Прњавор је друга општина по броју страдалих”, истакао је Томаш.

Он је нагласио да тај податак додатно долази до изражаја ако се зна да на подручју ове општине није било директних ратних дејстава.

Томаш је додао да општина настоји да у складу са својим могућностима помогне породицама погинулих бораца и њихов живот учини подношљивијим, те је најавио да ће у наредних мјесец дана породицама погинулих биће подијељени кључеви станова у још једној стамбеној згради.

“На тај начин завршићемо проблем стамбеног збрињавања ове категорије становништва у општини Прњавор”, најавио је Томаш.

Томаш је суграђанима честитао општинску крсну славу, те изразио увјерење да је ова локална заједница од прошлог Преображења до данас много напредовала, првенствено у смислу рјешавања инфраструктурних проблема, те је додао да ће тако бити настављено.

Поводом Преображења, крсне славе општине Прњавор, јутрос је служена Света литургија и у Храму Светог великомученика Георгија у Прњавору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана